DONA I ESPORT
Descripció general
Aquest treball esta realitzat per: M. Àngels Massats, Consol Badenes, Mercè Garvi.
Definició del projecte: Esport Femení.
Sobre que volem parlar: De les dificultats i el esforç que han tingut que superar les dones per poder realitzar qualsevol tipus d’esport.
Com s’ha desenvolupat: Recollint informació de les dones que han tingut rellevància en el mon de l’esport.
Perquè s’ha escollit aquest tema: Per denunciar la desigualtat d’oportunitats que tenen les dones. Les dades en els estudis més recents en aquest àmbit ens diuen que encara existeixen importants diferències en quant a la participació i representació femenina en les diferents disciplines de l’esport.
Descripció tècnica
Entre tots els participants ens hem distribuit les tasques per recollir informació sobre dones que han tingut un paper rellevant dins de l’esport.
La nostre recerca ha abastat des de finals del segle XIX fins l’actualitat.
Reflexió de: Nosaltres también hi som
Desprès de fer aquest treball ham arribat a la conclusió següent:
Resultan evidents els avanços de les dones en tots els seus àmbits, però malgrat l’aparent igualtat d’oportunitats entre homes i dones, encara existeixen diferències que dificultan la igualtat efectiva.
L’esport, com activitat plenament integrada a la nostra societat, no és aliè a aquesta possibilitat.
L’accés de les dones a l’àmbit esportiu ha estat tardà i ple de dificultats. Han hagut d’anar superant barreres creades per estereotips socials i culturals.
Han tingut de lluitar contra idees del tipus: “la dona és inferior a l’home en les activitats esportives”, “te menor capacitat física”, “el cos es masculinitza amb la pràctica de l’exercici”, “existeixen alguns esports apropiats per elles i altres no”.
L’esport i l’activitat física, per la seva potencialitat educativa i mediàtica, construeixen un motor de canvi social i contribueixen des de fa temps a promoure la igualtat entre dones i homes.
També hem de ressaltar que la lluita de les dones del món islàmic ha estat, i encara és, més dura. A més dels estereotips esmentats, hi ha la religió i la vestimenta. També en moltes ocasions han de lluitar contra el govern del seu país, ja que fins fa molt poc tenien prohibit l’esport a les escoles.
L’esport i l’activitat física, per la seva potencialitat educativa i mediàtica, construeixen un motor de canvi social i contribueixen des de fa temps a promoure la igualtat entre dones i homes.
Leave a Reply